Länkar

Tjejjouren.se

 

Tjejjouren.se samlar alla Sveriges 60 tjej-, trans- och ungdomsjourer på ett och samma ställe.Här kan du enkelt hitta jourer genom att kolla vilka som har jour idag eller leta efter jourer på kartan. Målet är att nå ut till så många unga som möjligt med stöd och pepp.

På sidan finns också Tjejguiden, en stor faktadatabas med texter för unga tjejer. Där kan du läsa om allt ifrån onani till anorexia och övergrepp. Du kan också ställa frågor direkt på Tjejjouren.se i frågelådan.

 

Unizon.se

 

Unizons jourer har över 70 000 kontakter med stödsökande kvinnor och barn varje år. Många undrar - vad ska jag göra? Hos jouren möter de någon som tror dem. Som lyssnar, stöttar och peppar och hjälper dem att upptäcka sina val, men inte väljer åt dem.

Umo.se

UMO är en webbplats för alla som är mellan 13 och 25 år. På UMO kan du hitta svar på frågor om sex, hälsa och relationer. Bakom UMO står alla landsting och regioner.

 

shedo.se

Till SHEDO kan du som har ett självskadebeteende och/eller ätstörning vända dig för att få stöd. Även du som har en vän eller familjemedlem som självskadar kan vända dig hit.

SHEDO har en Självskadechatt på tisdagar, torsdagar, lördagar och söndagar kl 20:00-22:00, och det går också att få stöd via deras jourmail jour@shedo.se .

 

Killfrågor.se

Hit kan du som identifierar dig som kille vända dig för att få stöd och svar på dina frågor. Killfrågor har en chatt och temasidor om olika ämnen.

Vanliga ämnen i chatten är till exempel, kärlek, kompisar, ensamhet, sex, kropp, våld, föräldrar och dataspel, men du kan chatta om vad du vill. De finns där för att stötta dig, även om du till exempel själv har varit taskig och behöver prata av dig om det.

 

1000möjligheter.se

1000 Möjligheter är en ideell organisation som arbetar med att stötta dig som är upp till 25 år.

Hit kan alla unga vända sig för att få stöd och hjälp, oavsett om du är tjej, kille eller transperson eller inte vill definiera dig alls.

Du kan chatta med dem på måndagar kl 19 - 21 och fredagar 18 - 20.

Du kan också maila till mottagningen@1000mojligheter.se för att få stöd, boka in en tid på 1000Mottagning eller få en egen stödkontakt via chatt/mail.

För dig som sålt eller säljer sex, haft sex mot ersättning eller har liknande erfarenheter, 1000 Möjligheter har särskild kompetens inom det området och stöttar dig.

 

Transformering.se

Transformering.se är en fantastisk sida av rfsl Ungdom som vänder sig till transpersoner i alla åldrar, personer osäkra på sin könsidentitet, närstående till transpersoner och personer som möter transpersoner i sitt arbete eller i sitt ideella engagemang.

Hit kan du vända dig för information och stöd. Här kan du hitta information om trans, könsidentitet, könsbekräftande vård, vilka rättigheter du har, berättelser och tips på hur vi tillsammans kan skapa en inkluderande miljö för oss alla.

 

Transammans.se

Transammans är ett nationellt förbund för transpersoner och närstående. De erbjuder stöd, föreläsningar, utbildningar och nätverk kring kön och trans. Deras lokalgrupper finns i hela landet och arrangerar aktiviteter för alla åldrar.

Här kan du också hitta kontaktinformation till könsutredningsteam och jättebra tips på böcker, filmer, TV-serier, bloggar, teater, socialt medie-innehåll och musik om trans.

 

UNICEF - Barnkonventionen

 

unicef.se

Hedersfortryck.se

 

"Arbetet mot hedersrelaterat förtryck och våld handlar om alla barns rätt att få vara barn och att alla barn och unga ska få tillgång till sina grundläggande rättigheter, tillgång till kroppslig integritet, möjligheten att få forma och påverka sitt liv, bestämma över sin egen kropp, sexualitet och reproduktion, rätten att leva med vem de vill och rätten till ett liv fritt från våld och förtryck.

 

Här hittar du som yrkesverksam information om hur du kan arbeta inom din verksamhet mot hedersrelaterat våld och förtryck och dess olika uttrycksformer som t ex barnäktenskap, tvångsäktenskap och könsstympning av flickor och kvinnor. Du kan också få information om vilka signaler du behöver vara uppmärksam på, hur du kan arbeta förebyggande samt vilka lagar som ger stöd åt arbetet."- från hedersfotryck.se